Ford Trucks, lider pentru al doilea an consecutiv în segmentul vehiculelor municipale și de construcții

[27.02.2020]
  • Cefin Trucks a atins în 2019 o cifră de afaceri de 60 de milioane de Euro, cu activitățile sale de vânzare și service, față de 43 de milioane de Euro în 2018
  • Vânzările Ford Trucks în 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018, iar pentru anul 2020 se preconizează o creștere cu peste 20%
  • Obiectivele Cefin Trucks pentru anul 2020 - depășirea pragului de 10% a cotei de piață, în creștere de la 8,1% în 2019; susținerea poziției de lider in segmentul vehiculelor de construcții și municipale; extindere a propriei rețele de service camioane și atingerea dimensiunii multibrand a acesteia

 

București, 27 februarie 2020. Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunță că a menținut poziția de lider pe segmentul de vehicule municipale, dar și pe piața de vehicule pentru construcții, conform înmatriculărilor raportate de DRPCIV  în anul 2019. Obiectivul pentru 2020 este atingerea unei cote de piață de peste 10%, în urcare de la 8,1% în 2019, printr-o creștere organică ce ar trebui să situeze brandul Ford Trucks în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volumele de camioane noi vândute în România până în anul 2021.

“Pentru al doilea an consecutiv am reușit performanța de a ne menține poziția de lider de piață în segmentul de Vehicule pentru construcții, cu o cotă de piață de 28,3%,  precum și în zona de Vehicule municipale cu o cotă de piață de 68,9%. Am atins o cifră de afaceri la sfârșitul anului 2019 de 53 milioane Euro pentru vânzarea de vehicule noi și rulate și 10 milioane Euro în service, cu o creștere de la 35 milioane euro, respectiv 8,5 milioane euro în 2018. Vrem să le mulțumim clienților noștri pentru că au avut încredere în noi și suntem mândri că ne-au ales să le fim parteneri. De asemenea suntem recunoscători atât partenerului nostru extern, Ford Trucks, pentru suport și sprijin permanent, cât și partenerilor noștri de service din țară.”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

 “ Vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 vs 357) și lucrăm pentru o creștere ulterioară în 2020 de peste 20%, în ciuda unei piețe în scădere. În 2020 ne vom concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota noastră de piață este mai mare, și mizăm pe atingerea unui procent de 5% a acesteia. Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service, prin deschiderea a două noi centre în 2020.”, adaugă Stefano Albarosa.

“Ford Trucks are o strategie de expansiune complexă, urmând ca începând din anul 2020 să definitiveze rețeaua de distribuitori în Europa de Vest, ce a început în 2019 cu adăugarea pe harta Ford Trucks a Spaniei, Portugaliei și Italiei. Această etapă vine după finalizarea strategiei de dezvoltare a rețelei în Europa Centrală si de Est. De asemenea rețeaua de service existentă in Europa de Vest este în proces de îmbunătățire.

Vehiculele Ford Trucks sunt prezente pe piața din România din anul 2016, distribuite prin Cefin Trucks, iar parteneriatul nostru s-a dovedit a fi un real succes de-a lungul celor trei ani. Împărtășim același obiectiv, și anume de a consolida poziția de lider in segmentul vehiculelor de construcții și cele municipale, și să creștem în segmentul de transport internațional cu Ford F-MAX, unde avem potențial de creștere a cotei de piață”, spune Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

 

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienți. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziției de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde rețeaua de service, adăugând o dimensiune multibrand acesteia.

 

Rețea națională de vânzări și service

Cefin Trucks le oferă clienților săi un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj.

Rețeaua de distribuție și asistență tehnică Ford Trucks este prezentă în orașele București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva, Brașov, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea și Cluj. Cu peste 18 ani de experiență în reparații pentru camioane și remorci, efectuăm reparații complexe de mecanică, electrică și tinichigerie pentru toate tipurile de vehicule și semiremorci.

Cefin Trucks este lider de piață în comerțul de camioane rulate și, astfel, le poate acorda clienților săi prețuri de cumpărare și tranzacții foarte competitive, în ceea ce privește valoarea adăugată serviciilor financiare venite odată cu vânzarea de camioane noi. Toate vehiculele Ford Trucks livrate în România sunt echipate cu sistemene de monitorizare GPS oferite de grupul Viasat.

Echipa de vânzări Cefin Trucks a crescut în mod constant, de la 10 angajați în 2017 până la 23 în momentul de față, oferind acum o acoperire teritorială completă, distribuită într-o rețea de 12 birouri de vânzări și 12 centre de service autorizate.

 

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks.  La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/

Despre Cefin Trucks:

Compania activează de peste 20 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.