Ford Trucks a prezentat primul său concept de camion F-Vision la IAA Commercial Vehicles 2018

[27.05.2019]

FORD TRUCKS A PREZENTAT PRIMUL CONCEPT DE CAMION IN HANOVRA

DESIGNUL F-VISION, CU CONDUCERE AUTONOMĂ NIVEL 4,

FUZIONEAZĂ TEHNOLOGIA CU O ABORDARE ETICĂ ȘI UMANĂ

Ford Trucks a prezentat primul său concept de camion F-Vision la IAA Commercial Vehicles 2018 din Hanovra, Germania. F-Vision prezintă viziunea viitoare a Ford Trucks pentru produse electrice, conectate, cu pilot automat, ușoare, cu emisii zero de carbon.

Ford Trucks a dezvăluit camionul concept F-Vision, primul prototip cu conducere autonomă de nivel 4, la IAA Commercial Vehicles 2018 din Hannover, Germania. Oferind indicii despre vehiculele pe care Ford Trucks le va prezenta în viitor, F-Vision este proiectat ca un companion de drum care apreciază atât încărcătura pe care o transportă, cât și prioritățile oamenilor din și în jurul vehiculului, comunicând constant cu utilizatorul și mediul.

Camionul concept creat în studioul de design de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare al lui Ford Otosan de la Sancaktepe de designerii și inginerii turci în doar patru luni a fost transformat din desene pe un ecran, într-un prototip fizic. Camionul, care poate comunica cu mediul înconjurător prin intermediul panoului frontal interactiv, este proiectat pentru a oferi un confort maxim utilizatorilor cu ferestre auto-nuațante în timpul condusului autonom.

Design etic, rațional, uman și receptiv

Camionul F-Vision Future Nivelul 4  respectă planul rutier pentru conducere autonomă a vehiculelor utilitare grele, elaborat de Consiliul consultativ european pentru cercetare în domeniul transporturilor rutiere (ERTRAC) și oferă legături cu tehnologiile viitorului. Cerințele tehnice, precum și așteptările emoționale sunt luate în considerare în designul vehiculului care evidențiază estetica modernă, iar filosofia conceptului de camion este definită ca fiind etică, rațională, umană și receptivă.

Cu funcția de conducere autonomă de Nivel 4, camionul se va putea conduce autonom pe autostrăzi, urmărind să se sincronizeze cu utilizatorul în toate modurile de deplasare. Prin urmare, camionul a fost proiectat cu forme organice. În scopul reducerii emisiilor de carbon la zero, camionul complet electric este alimentat de baterii și reprezintă viziunea viitoare a Ford Trucks cu angajament maxim mediu înconjurător-om-mașină. Camionul F-Vision Future, conceput integral de inginerii turci, a devenit cel mai popular "vehicul concept" expus la IAA Commercial Vehicles 2018 din Hanovra.

Design inspirat de personaje de benzi desenate

Capacitatea personajelor de benzi desenate de a se schimba și de a se adapta la mediul înconjurător este inspirația designului camionului. Datorită materialelor inteligente folosite în vehicule, liniile ferestrelor sunt coborâte atunci când F-Vision intră în setările urbane. Această caracteristică extinde vizibilitatea șoferului și maximizează interacțiunea cu cei din jur. Pe autostradă, geamurile sunt din nou colorate la culoarea caroseriei, oferind camionului aspectul unei mașini.

În lumea de astăzi, în care individualizarea, auto-exprimarea și conectarea cu mediul au devenit cerințe cheie, panoul frontal interactiv al F-Vision oferă utilizatorului spațiu în acest scop. Designul părții frontale a camionului poate fi modificat. Autovehiculul este conectat automat cu remorca și are o singură ușă aflată în partea curbată.

F-Vision este un camion care fuzionează tehnologia cu caracteristici etice și umane, atrăgând atenția asupra modului în care utilizează tehnologia pentru a completa omul, spre deosebire de opinia conform căreia, în cazul transporturilor grele, oamenii vor fi lăsați în afara jocului și majoritatea locurilor de muncă vor fi realizate de inteligența artificială.

Acest produs inovator reflectă viziunea viitorului la Ford Trucks. Camionul concept complet electric, cu o structură aerodinamică activă, devine în primul rând un  companion pentru șofer. Un sistem brevetat de tractare a remorcilor permite cabinei și remorcii să se apropie în călătoriile pe distanțe lungi, creând o structură integrată. Acest lucru îmbunătățește aerodinamica și minimizează consumul de energie. Vehiculul are, de asemenea, caracteristici rafinate și revoluționare. F-Vision este o motivație esențială a companiei de a dezvolta "platooning", ceea ce înseamnă gruparea camioanelor în plutoane care se deplasează împreună și tehnologii de conducere autonomă Nivel 4.