Cefin Trucks a livrat 1.000 de camioane Ford Trucks, în România

[28.11.2019]
  • Cefin Trucks anunță livrarea celui de-al 1.000-lea camion Ford Trucks către Grupul Selina din Oradea, în luna noiembrie 2019. Acest obiectiv a fost îndeplinit mai devreme de planificarea inițială, la doar 30 de luni de la începerea operațiunilor, în luna aprilie 2017;
  • Acesta este doar începutul: Cefin Trucks și-a propus să facă din Ford Trucks un brand lider în România și se angajează să livreze vehiculul numărul 2.000 în jumătate din timpul alocat pentru livrarea primelor 1.000 de unități: 15 luni.

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunţă atingerea unui nou record: un total de 1.000 de camioane Ford Trucks livrate de companie, de la lansarea operațiunilor în România. Obiectivul companiei este de a aduce Ford Trucks în topul 3 al brandurilor prezente pe piața locală a transporturilor, prin numărul de vehicule vândute în România, până la finalul anului 2021 și să își crească vânzările în anul 2020. Acest obiectiv ambițios este în conformitate cu angajamentul companiei Cefin Trucks de a livra vehiculul cu numărul 2.000 în jumătate din timpul alocat livrării primelor 1.000 de unități: 15 luni. Pentru a susține acest plan ambițios, Cefin Trucks investește puternic în operațiunile sale de vânzare, odată cu dezvoltarea accelerată pe care Ford Trucks o realizează în prezent, atât în Europa de Est, cât și în cea de Vest.

“Suntem încântați de acest rezultat și suntem foarte recunoscători tuturor clienților noștri care au făcut acest lucru posibil. Muncim foarte mult pentru a ne asigura că oferim cea mai competitivă și mai valoroasă ofertă pentru a satisface toate cerințele clienților noștri, în ceea ce privește vânzarea, post vânzarea, finanțarea, comercializarea și serviciul buy-back. Evoluția rapidă a Ford Trucks în România confirmă toate acestea: suntem lider de piață pe segmentul Construcțiilor și Vehiculelor municipale și acum intenționăm să dezvoltăm segmentul de Cap Tractor, de pe piață“, spune Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

“Suntem, de asemenea, recunoscători Ford Trucks pentru că oferim un produs extrem de performant în condiții comerciale competitive și așteptăm cu nerăbdare să ne extindem cota de piață în România, pentru a fi printre primii trei jucători în următoarele 24 de luni și pentru a continua să accelerăm vânzările. Condițiile actuale ale pieței vor face ca produsul Ford Trucks să fie și mai atractiv, având în vedere avantajul competitiv general“, adaugă Stefano Albarosa.

Selim Yazici, Directorul Ford Trucks pe Regiunea Europa Centrală și de Est, a declarat că vor continua creșterea rapidă avută în anul 2019. „Am reușit să atingem cota de piață de peste 8% cu ajutorul serviciilor oferite de distribuitorul nostru, CEFIN Trucks, pentru clienții noștri, prin soluțiile de vânzare, post-vânzare, tranzacționare și finanțare, în România. Suntem mândri să fim lider de piață și pe segmentul construcții și vehicule speciale și ne vom menține acest loc. Există o tendință promițătoare de creștere și în segmentul de Cap Tractor, care este cea mai mare divizie din România.Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest segment,ajungând la o cotă de piață de 12%."

Selim Yazici a menționat, de asemenea, extinderea rețelei Ford Trucks în Europa de Vest, eforturile continue din vânzări și dezvoltarea rețelei de post-vânzări. „Suntem încrezători că vom avea succes pe piețele din Europa Centrală, precum și pe cele noi din Europa de Vest. Considerăm că realizările noastre sunt strâns legate de nivelul ridicat al calității serviciilor din vânzări, post-vânzări și piese de schimb, pe care le oferim în întreaga rețea. Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că este important să îi sprijinim pe șoferii Ford Trucks pe parcursul călătoriilor. Avem distribuitorii noștri alocați în Spania, Portugalia și Italia și vom crește rețeaua noastră din Vestul Europei și activitățile de dezvoltare a dealerilor, în anul 2020, și pe mai departe.”

“De asemenea, avem un acord încheiat cu TIP, pentru a oferi servicii post-vânzare clienților noștri. Rețeaua noastră de servicii acoperă toate rutele principale de transport din Europa de Vest, inclusiv Germania, Franța, Olanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Belgia, Austria și Marea Britanie", adaugă Selim Yazici.

 

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 5%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 570 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%. Datorită lansării FMAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și consolideze poziția de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale și să-și crească substanțial vânzările de vehicule rutiere internaționale în 2020.

 

Rețea națională de vânzări și service

Cefin Trucks le oferă clienților săi un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj și plănuiește deschiderea a trei noi locații de post-vânzare în 2019.

Cefin Trucks este lider de piață în comerțul de camioane rulate și, astfel, le poate acorda clienților săi prețuri de cumpărare și tranzacții foarte competitive, în ceea ce privește valoarea adăugată serviciilor financiare venite odată cu vânzarea de camioane noi. Toate vehiculele Ford Trucks livrate în România sunt echipate cu sistemene de monitorizare GPS oferite de grupul Viasat.

Echipa de vânzări Cefin Trucks a crescut în mod constant, de la 10 angajați în 2017 până la 23 în momentul de față, oferind acum o acoperire teritorială completă, distribuită într-o rețea de 12 birouri de vânzări și 12 centre de service autorizate.

 

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Producem o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, noi combinăm mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiză în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, ne desfășurăm activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuăm să ne dezvoltăm rețeaua internațională pe trei continente. Sute de mii de șoferi de camioane din întreaga lume pornesc la drum în fiecare zi cu încrederea pe care Ford o oferă. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/

 

Despre Cefin Trucks:

Compania activează de peste 20 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.